Noodlesoep
Ook wel bekend als ramen, pho of bamisoep afhankelijk van welk deel van de wereld je je in bevindt. Het komt er eigenlijk op neer dat het noodles zijn in een ontzettend lekkere bouillon met nog wat andere ingrediënten.
Voor 4 personen:
- 2 liter water
- 3 blokjes kippenbouillon
- 4 el sojasaus
- 5 cm gember
- 4 tenen knoflook
- olijfolie
- 2 el sesamolie
- 600 gram paksoi
- 600 gram kipdijfilet
- 4 el ketjap manis
- 250 gram kastanjechampignons
- 200 gram noodles
- 4 eieren
Schil en rasp de gember en knoflook en doe in een soeppan. Giet er een scheutje olie bij en laat op middelhoog vuur heel even garen. Blus af met de sesamolie en sojasaus. Voeg vervolgens het water en de bouillonblokken toe en breng aan de kook. Laat het ongeveer 15 minuten zachtjes trekken.
Zet een pannetje water op en kook de eieren ongeveer 9 minuten.
Snijd ondertussen de kipdijfilet in stukjes en bak deze aan in wat olijfolie. Als de kip bijna gaar is kun je de ketjap manis erbij doen. Bak het geheel nog heel even aan en zet dan opzij.
Maak de noodles klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet opzij.
Snijd de paksoi en champignons en voeg deze aan de soep toe. Laat deze zo’n 4 minuten mee koken.
Je bent nu klaar om de noodlesoep te serveren. Neem hier voor wat noodles in een mooi soepkommetje en giet er de bouillon met paksoi en champignons over. Top dit vervolgens af met wat van de gebakken kip en een ei dat je gehalveerd hebt.

Geef een reactie