Naanbrood
Ik was altijd in de veronderstelling dat brood maken heel veel werk was. Kneden, laten rijzen, weer kneden enzovoort.
Ik was dan ook blij verrast met dit receptje voor naanbrood! Het heeft maar 3 ingrediënten en is echt zo klaar. Kind kan de was doen. Ik smeer het na het bakken nog wel in met wat lekkere kruidenolie dus technisch gezien zitten er meer dan 3 ingrediënten in 😉
Ingrediënten voor 8 st.
400 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr volle yoghurt
7 gr zout
Kruidenolie
100 ml olijfolie
1 teentje knoflook
2 tl za’atar (Za’atar is een kruidenmengsel uit de Midden Oosterse keuken. )
Peper en zout
Begin met het mengen van de ingrediënten voor het naanbrood. Kneed het tot het een soepel, iets plakkerig deeg is. Verdeel het vervolgens in 8 stukken en rol deze uit op een met bloem bestoven werkbank. Maak vervolgens de kruidenolie door de geperste teen knoflook te mengen met de za’atar en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Laat een grillpan (gewone pan kan ook als je geen grillpan hebt) goed heet worden en bak vervolgens de naanbroodjes tot ze aan allebei de kanten mooie grillstrepen hebben, ongeveer 2 minuten per kant. Bestrijk vervolgens met de kruidenolie.
Het beste is om het naanbrood meteen op te eten maar je zou het eventueel ook in kunnen vriezen.
Geef een reactie