Lasagne di Marco

Nu dan eindelijk het recept voor mijn wereldberoemde lasagne! Deze is heel erg machtig maar o zo lekker.

Voor 4 a 5 personen heb je nodig:

1 ui
3 tenen knoflook
2 courgettes
2 paprikas
500 gr gehakt
1 chorizoworst a 250 gram
1 pakje tomato fritto
60 gr bloem
50 gr boter
2 bollen mozarella
125 gr geraspte kaas
600 ml melk
Lasagnebladen

Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit de ui en 2 teentjes gehakte knoflook op zacht vuur tot het glazig is. Voeg het gehakt toe en rul het. Snijd de paprika en courgette fijn en voeg dit toe aan de pan. Laat dit een minuutje of 5 lekker sudderen.
Voeg dan de chorizoworst en de tomato fritto toe en laat even sudderen. Proef of het een beetje te eten is. Misschien een klein beetje peper of italiaanse kruiden toevoegen.
De saus is nu klaar.  Ondertussen maak je de kaassaus.
Smelt de boter in een pannetje en voeg een geperst teentje knoflook toe. Bak het teentje knoflook heel even. Strooi er bloem bij en roer dit er goed doorheen. Er moeten korreltjes ontstaan. Laat dit even op het vuur staan onder af en toe roeren om de bloemsmaak er een beetje uit te krijgen
Giet dan een beetje melk erbij en roer dit goed door. Zo voorkom je klontjes. Blijf steeds een beetje melk toevoegen tot je een redelijk gladde saus hebt. Strooi er dan de kaas in en een beetje peper en laat dit even smelten.

Nu is het tijd om de lasagne op te bouwen.
Schep eerst een laag tomatensaus in de ovenschaal dan 1 bol mozarella in plakjes er over heen verdelen. Lasagnebladen er op en daar overheen kaassaus.
Dan weer tomatensaus, mozarella, lasagnebladen en kaassaus. Je sluit af met lasagnebladen en kaassaus en dan kun je er evt nog wat geraspte kaas over doen.
Ongeveer 30 min in de oven op 190 graden en je bent klaar om te smullen van de heerlijke lasagne

Lasagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *