boeuf bourguignon
Tadaaaa! Weer een lekker nieuw receptje voor deze koude winterdagen. Als het zo hard vriest vind ik niks lekkerder dan een goede stoofschotel te maken. Heel je huis gaat er lekker van ruiken en na een uurtje of 3 sudderen heb je een heerlijke boeuf bourguignon
Voor 4 a 5 personen:
Ingrediënten:
- 750 gram runderriblappen
- 750 ml volle rode wijn
- 250 gram winterpeen
- 2 grote uien
- 250 gram champignons
- 200 gram zilveruitjes
- 150 gram spekblokjes
- 70 gram tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 4 teentjes knoflook
Begin met het in blokjes snijden van het rundvlees. Snij vervolgens de ui, wortel en knoflook in plakjes en doe in een grote kom. Doe hier het vlees bij en overgiet met de rode wijn.
Laat dit nu ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.
Bak de spekblokjes in een grote braadpan. Haal het vlees uit de marinade en dep het goed droog. Haal het spek uit de pan en braad vervolgens het vlees aan. Voeg nu de groente uit de marinade, het spek en de tomatenpuree toe. Laat dit geheel ongeveer 5 minuten sudderen.
Hierna kan de rest van de marinade erbij. Voeg nu ook het laurierblad en de tijm toe.
Laat dit nu ongeveer 2,5 uur op een laag vuur zonder deksel pruttelen. Wel af en toe even doorroeren natuurlijk!
Snijd nu de champignons in partjes en voeg deze samen met de zilveruitjes aan de pan toe. Laat het geheel nog een half uurtje sudderen.
Test of het vlees mooi mals is en voeg evt naar smaak peper en zout toe.
Lekker om te eten met een zelfgemaakte aardappelpuree!
Geef een reactie