Zoete aardappel uit de oven

Gisteren voor het eerst zoete aardappel uit de oven gegeten.

Zoete aardappels zijn van origine geen ‘echte’ aardappels, en behoren tot de windefamilie.
Dit zijn zetmeelhoudende knollen die ook wel bataat worden genoemd en dus officieel een groente zijn.
Naast dat ze vanwege hun zalige smaak weinig andere oppeppers nodig hebben, zitten ze bomvol vitamine A  en C, calcium, magnesium, kalium en hebben ze maar liefst 1,5 keer meer anti-oxidanten dan blauwe bessen. Ze bevatten wel iets meer koolhydraten in vergelijking met ‘normale’ aardappelen, maar wel relatief veel vezels, waardoor je minder nodig hebt om vol te zitten.

Goed, dit was dus even een stukje wetenschap. Maar hoe maak je ze nu lekker klaar?

 

Voor 2 a 3 personen

  • 1 a 2 zoete aardappels ( Ze kunnen vrij groot zijn en dan heb je aan 1 al genoeg voor 2 personen
  • theelepel gerookt paprikapoeder
  • theelepel komijnzaad
  • peper en zout
  • olijfolie

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de aardappels grondig. Snijd ze vervolgens in reepjes, een beetje net zoals friet. Je hoeft ze niet te schillen.
Doe ze in een kom en voeg de kruiden en een scheut olijfolie toe. Hussel alles goed door elkaar.

Leg de aardappels vervolgens op een bakplaat of in een ovenschaal. Let op dat ze niet teveel overlappen anders heb je kans dat ze een beetje zompig blijven.

Bak het vervolgens 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zoete aardappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *