Vissoep

Deze goed gevulde vissoep is erg lekker en bovendien nog gezond ook.
Je kunt heel makkelijk variëren met de vis die je er in doet.
Ik gebruik meestal wat mosselen en een stuk witvis.

 

Ingrediënten

  • 1,5 liter visbouillon
  • 1 prei
  • 1 venkel
  • 2 paprikas
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • blik gepelde tomaten
  • 1 glas witte wijn
  • venkelzaad
  • Provençaalse kruiden
  • 150 gram mosselen/fruits de mer
  • 300 gram vis

 

Snipper de ui en de knoflook en fruit aan in een ruime pan met wat olijfolie.
Snijd vervolgens alle groente fijn en voeg deze ook toe. Zweet de groente even aan tot ze iets zachter beginnen te worden.
Voeg vervolgens het venkelzaad en de witte wijn toe. Laat dit even sudderen tot de witte wijn wat is ingekookt.
Nu is het tijd om de gepelde tomaten toe te voegen. Hak deze wat in stukken in de pan.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager tot de soep lekker pruttelt.
Snijd de vis in stukjes en voeg deze samen met de mosselen/fruits de mer toe
Het duurt ongeveer 5 a 10 minuten voor de vis gaar is, afhankelijk van hoe groot je de stukken hebt gesneden.
Proef of je vissoep lekker op smaak is en serveren maar!

Erg lekker om dit te eten met een goed stokbroodje en lekker aioli

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *