Tzaziki

Om nog maar even in de Griekse sferen te blijven vandaag voor jullie een klassieker uit de Griekse keuken: tzaziki.
Deze saus op basis van yoghurt en komkommer is erg lekker als onderdeel van een Griekse maaltijd en staat supersnel op tafel!

  • 500 gram Griekse yogurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 komkommer
  • peper/zout
  • olijfolie

Begin met het raspen van de komkommer op een grove rasp. Doe de geraspte komkommer vervolgens in een kom en meng er een snuf zout door. Dit zal het vocht uit de komkommer trekken. Komkommer is een vrij waterige groente en om te voorkomen dat je tzaziki te dun word proberen we hier zoveel mogelijk vocht aan de komkommer te onttrekken.
Doe ondertussen de yoghurt in een kom en pers er het teentje knoflook boven uit. Pak nu de komkommer in je handen en pers er nog zoveel mogelijk vocht uit. Je zou dit eventueel ook in een zeef kunnen doen als je je handen niet vies wilt maken. Voeg nu de komkommer aan de yoghurt toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel het geheel met een beetje olijfolie.

 

Tzaziki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *