Tomatensoep

En dan nu een lekker receptje voor tomatensoep. Heel simpel en o zo lekker!

 

voor 4 personen:

  • 1 kilo goede rijpe tomaten
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje peper
  • theelepel tijm
  • theelepel oregano
  • evt een beetje zure room om mee te garneren

Je zou kunnen beginnen met het ontvellen van de tomaten. Hoe je dit doet vind je hier. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat je totaal geen kleine velletjes in je soep vind Begin anders met het snijden van de ui en de teentjes knoflook. Verhit een soeppan op het vuur en doe  er een scheutje olie in. Fruit nu de ui en knoflook aan tot het lekker glazig is. Snijd ondertussen de tomaten in grove stukken. Als de ui en knoflook glazig zijn dan kun je de tomaten, tijm en oregano toevoegen. Stoof deze met de ui en de knoflook voor ongeveer 10 minuten. Hierna kun je het water en de bouillonblokjes toevoegen en breng je het geheel aan de kook. Laat het zachtjes koken voor 10 minuten. Nu kunnen we de soep gaan pureren. Ik doe dit in een blender maar het kan ook met een staafmixer. Als je echt een hele gladde soep wilt en je hebt je tomaten niet ontveld haal je de soep nog even door een fijne zeef.
Breng hem nog op smaak met peper en eventueel wat zout en klaar is je tomatensoep. Je kunt vlak voor het serveren nog een eetlepel zure room er door heen roeren om het extra lekker te maken!tomatensoep

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *