Tomatenchutney

Vandaag voor jullie een simpel en makkelijk recept voor tomatenchutney. Lekker om op een snee brood te eten met wat oude kaas! In de koelkast blijft de chutney ongeveer 3 weken goed.

 

1 grote pot

  • 250 g rode uien, gesnipperd
  • 500 g gemengde tomaten, grof gehakt
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en in ringetjes
  • 75 ml rode wijnazijn
  • 140 g bruine suiker
  • 2 kardemompeulen
  • theelepel komijn
  • zout

Begin met het pellen en heel fijn snipperen van de uien. Hak daarna de tomaten in stukjes. Haal de zaadjes uit de peper en snijd deze ook fijn. Bak nu in een pan met een scheutje olijfolie de uien aan tot ze glazig zijn. Voeg hierna de tomaten en chilipeper toe. Laat dit even sudderen en voeg dan de rest van de ingredi├źnten toe, behalve het zout. Kneus, voordat je ze toevoegt. wel eerst even de kardemompeulen.

Laat dit geheel nu in ongeveer 30 minuten indikken tot het de consistentie van dikke jam heeft. Voeg nu naar smaak zout toe.

Laat de tomatenchutney afkoelen en doe hem in een gesteriliseerde pot.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *