Spätzle met paddenstoelen

Hebben jullie ooit gehoord van spätzle? Deze deegsliertjes zijn vergelijkbaar met pasta en noedels, en afkomstig uit het Zuiden van Duitsland en Oostenrijk. Ik had er vaag wel ergens van gehoord en besloot dit eens te maken. Het bleek erg smakelijk te zijn!

Voor 4 personen:

  • 10 eierdooiers
  • 2 eieren
  • 200 gr bloem
  • 500 gr bospaddenstoelen
  • 40 gr peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 ml sherey
  • 150 ml gevogeltefond
  • 120 gr boter
  • 50 gr slagroom

Breng een pan water met een snufje zout aan de kook. Kluts de eierdooiers met de hele eieren en voeg stap voor stap de bloem toe.  Meng tot het een glad deeg is en voeg een snufje zout en peper toe. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en snijd het in dunne reepjes.
Kook de spätzle in de pan kokend water voor ongeveer 2 minuten. Haal ze nu uit de pan en laat goed uitlekken.
Maak de bospaddenstoelen schoon en verwarm een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Snipper de paddenstoelen en de teentjes knoflook en fruit deze 3-4 minuten aan in de olijfolie. Schenk nu de sherry en de gevogeltefond erbij. Breng het geheel aan de kook en voeg beetje bij beetje de boter toe. Laat het mengsel nog even wat indikken en voeg nu de slagroom toe. Breng het op smaak met peper en zout en voeg de fijngehakte peterselie toe.
Meng nu de spätzle door de saus en verwarm ze nog even in de saus.

Serveer met een lekker glas wijn!

 

Spätzle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *