Pulled chicken

Oh jongens wat is dit lekker. Sinds ik dit voor het eerst gemaakt heb is dit echt een van onze favoriete recepten geworden. Het enige nadeel is dat het vrij lang de oven in moet. Niet echt iets voor doordeweeks zou je zeggen. Dat lossen we op door alles voor te bereiden, in de oven te schuiven en dan te gaan sporten. Daarna kun je je storten op deze overheerlijke pulled chicken. Wij eten dit altijd in een wrap met wat bosui en tomaatjes maar je kunt dit ook met bijvoorbeeld wat rijst eten of op een broodje met wat coleslaw.Dit recept is voor 2 personen

  • 400 gr kipdijfilet
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 100 ml BBQ saus
  • 50 ml Chilisaus
  • 50 ml ketchup
  • 50 ml water
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

Verwarm de oven voor op 140 graden. Snipper de ui en de knoflook fijn en bak deze aan in wat olijfolie in een grote, ovenvaste, braadpan. Als de ui en knoflook glazig is kun je de kipdijfilet erbij doen. Bak deze tot de filets wat kleur gekregen hebben. Ze hoeven dus niet helemaal gaar!
Ondertussen kun je de overige ingrediënten in een bakje mengen. Als de kipfilet wat kleur heeft gekregen kun je de saus erbij gieten. Breng deze even aan de kook en plaats de pan vervolgens met deksel in de oven. Laat alles ongeveer een uurtje sudderen. Haal de pan uit de oven, roer alles even door en zet vervolgens zonder deksel nog een half uurtje in de oven.
Giet de pulled chicken door een zeef. Bewaar de saus in een bakje en trek de kip met twee vorken uit elkaar. Voeg eventueel wat extra saus toe.

Pulled chicken
Pulled chicken zoals wij ‘m graag eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *