Parelcouscous met geroosterde pompoen, courgette en feta

Gisterenavond dit lekkere receptje gemaakt.  Ik wilde weer eens een keer wat anders eten en had zin in geroosterde pompoen. Dus maar een beetje gaan zoeken op internet en toen kwam ik iets soortgelijks tegen

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 5 takjes verse tijm
  • 1 grote courgette
  • 1 rode ui
  • 200 gram parelcouscous
  • 1 blok feta
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels taggiasche olijven
  • Flinke bos verse basilicum
  • Handjevol rozijnen

Verwarm je oven voor op 200 graden en schil de pompoen. Snijd in blokjes en doe samen met een scheut olijfolie, de tijm, peper en zout naar smaak in een kom. Meng goed en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of doe in een ovenschaal. Rooster in een halfuur gaar.

Snijd terwijl de pompoen in de oven zit de rode ui en de courgette in kleine blokjes van ongeveer een centimeter bij een centimeter. Bak deze in een hete (grote) koekenpan op hoog vuur totdat de blokjes goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout.

Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de parelcouscous volgens de verpakking met een flinke snuf zout. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten, olijven en basilicum fijn en meng in een hele grote kom. Wel de rozijntjes in warm water en giet deze af.

Giet de parelcouscous af en doe samen met de courgette, ui, rozijntjes en geroosterde pompoen bij de rest van de ingrediënten in de grote kom. Verkruimel het blok feta erboven en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

Parelcouscous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *