Limoncello

Vandaag voor jullie het recept voor een van mijn favoriete drankjes: limoncello.
Deze Italiaanse citroenlikeur is heel eenvoudig zelf te maken. Je hebt er alleen wat geduld voor nodig. Officieel maak je limoncello met bijna pure alcohol maar dit mag in Nederland niet verkocht worden. Ik maak het hier dus met wodka omdat dit over het algemeen redelijk smaakloos is. Belangrijk is dat je biologische citroenen neemt omdat de gewone citroenen nog een waslaagje over de schil hebben gekregen,

Voor ongeveer 0,7 liter limoncello:

  • 500 ml wodka
  • 5 biologische citroenen
  • 150 gr suiker
  • 300 ml water

Verder nodig:

  • dunschiller
  • weckpot

Begin met het schillen van de citroenen. Zorg ervoor dat je hier alleen de gele schil pakt en zo min mogelijk van het witte dat daar onder zit. Dit kan namelijk nogal bitter zijn.
Giet de wodka in de weckpot en doe daar de citroenschillen bij. Zet dit weg op een koele donkere plek en laat dit zo 3 weken staan. Schud de fles af en toe. Dit lijkt erg lang maar dit is echt nodig om de smaak van de citroen goed in de wodka te laten trekken.

limoncello

Zeef vervolgens de wodka om de citroenschillen er uit te halen.
Maak vervolgens een suikersiroop door het water en de suiker zachtjes aan de kook te brengen in een pannetje tot alle suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen en roer deze vervolgens door de citroenwodka.
Laat dit geheel nog een weekje staan en dan is je limoncello klaar om te drinken.

Het liefst wel ijskoud natuurlijk!

p1090923

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *