Indonesische rendang

Gisteren wilde ik nasi maken. Maar het liefst wel een keer met wat anders dan saté of kipblokjes. Na wat speuren op internet kwam ik een recept voor  Indonesische rendang tegen. Rendang is gestoofd rundvlees met een boel kruiden er in. ’s Middags lekker opgezet en laten sudderen. Het hele huis rook heerlijk!
Echt een aanrader dit!

Voor 3 a 4 personen

500 gr rundvlees (riblappen)
2 tenen knoflook gehakt
2 uien gehakt
1 tl laos (gemberpoeder)
1 tl sambal
1 tl komijn
1 tl korianderzaad
1 tl kurkuma
2 blaadjes laurier
3 cm verse gember (geschild)
1 stengel sereh (citroengras geplet
400 ml kokosmelk
Zout
Snij het rundvlees in blokjes en bak het aan in wat olijfolie. Stamp de komijn en korianderzaad wat fijn in een vijzel. Voeg de gesnipperde ui, de gehakte knoflook, de sambal en alle specerijen toe. Bak dit geheel goed aan. Door verhitting komen de smaken vrij. Voeg de kokosmelk, de laurier, de gekneusde sereh en de verse gember toe. Laat de rendang gedurende 2,5 uur zachtjes stoven. Breng de rendang op smaak met een beetje zout. Verwijder de laurier, sereh en verse gember voor het serveren. Het is de bedoeling dat je een beetje een dikkige saus krijgt.

 

RendangRendang 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *