Indiase dahl

Deze stond al een tijdje op mijn to do lijstje. Erg lekker en vooral heel gezond.
Ik maakte hier wat gebakken kip met za’atar bij maar je kunt er ook rijst of naanbrood bij serveren.

Voor ongeveer 4 personen:

  • 400 g rode linzen
  • 2 tl kurkuma
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl korianderzaad
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 blik ontvelde tomaten
  • 400 gr verse spinazie

 

 

Snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hier vervolgens de ui en knoflook in fijn.
Stamp in een vijzel het komijnzaad en korianderzaad met een snuf zout fijn en doe dit bij de ui en de knoflook.
Voeg vervolgens de linzen en de ontvelde tomaten toe. Breek de tomaten in stukken met een lepel en laat dit even sudderen.
Nu kun je de bouillon toevoegen. Breng het geheel vervolgens aan de kook. Draai het vuur laag en laat het ongeveer 20 minuten lekker pruttelen.
De linzen zouden nu gaar moeten zijn. Dit kun je even testen door wat te proeven.
Nu is het tijd om de spinazie er door te roeren. Doe dit beetje bij beetje want het slinkt natuurlijk heel erg en je wilt het er natuurlijk wel fatsoenlijk doorheen kunnen mengen.
Als de spinazie mooi geslonken is, is je Indiase dahl klaar!

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *