IJs met balsamico

Lekker simpel en snel toetje.

De combinatie vanille-ijs met balsamico leek me heel vreemd maar toen ik het maakte bleek het juist erg lekker te zijn.

 

Voor 4 personen:

  • 8 bolletjes vanille-ijs
  • doosje bevroren fruit (bosvruchten of frambozen)
  • 1 theelepel maizena
  • 75 ml balsamicoazijn
  • 1 eetlepel poedersuiker

 

Doe de balsamico in een pannetje en laat dit inkoken. Het moet een wat dikkere siroop worden.
Het fruit samen met de suiker ook in een pannetje doen en verhitten. Net zolang verwarmen tot het een soort jam is geworden.
Als er nog stukjes fruit in zitten is dat niet erg, dat is juist lekker.
Los de maizena op in een beetje water en voeg dit aan het fruit toe. Dit zorgt er voor dat het wat dikker wordt.

Om te serveren doe je 2 bolletjes ijs (of meer 😉 ) in een kom. Schep hier wat van het fruit over en vervolgens een scheutje van de azijn.
En klaar is je ijs met balsamico!

Balsamico ijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *