Homemade scones

Oh jongens dit is zo lekker! Afgelopen weekend werd ik door mijn vriendinnetje verrast met deze zelfgemaakte scones. Compleet met jam en zelfgemaakte clotted cream. Je kunt natuurlijk de clotted cream ook kopen in de supermarkt, maar deze is vaak ontzettend duur. En het is natuurlijk veel leuker om alles zelf te maken 😉

Voor de clotted cream
125 gr mascarpone
125 ml slagroom

Ingrediënten voor ongeveer 20 scones
450 gr bloem
20 gr bakpoeder
150 gr koude boter in blokjes
1 ei + 1 dooier
150 ml melk
75 gr suiker
Snuf zout

Doe het bloem, bakpoeder, suiker, boter en het zout in een kom en kneed er een deeg van.
Voeg het hele ei en de melk toe en kneed dit door het deeg. De eidooier bewaar je om de scones mee te bestrijken.
Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast. Verpak het deeg in huishoudfolie zodat het niet uitdroogt.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dikte.Steek er rondjes uit van 5 – 6 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de scones met de losgeklopte eidooier en bak ze in ongeveer 12 minuten mooi goudbruin.
Voor de zelfgemaakte clotted cream klop je de slagroom half stijf. Spatel de slagroom door de mascarpone en dan is je clotted cream klaar.

Snijd de scones open en smeer er royaal clotted cream en jam op.

Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *