Halloumi frietjes

In principe is dit natuurlijk gewoon gefrituurde kaas. Maar wel erg lekker en om dit ‘gewoon’ te noemen zou het in mijn ogen wel tekort doen.
Halloumi is een kaas gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenkaas en soms wordt er nog koeienmelk aan toegevoegd. De kaas is van nature erg zout en kent hierdoor veel overeenkomsten met feta. Deze kaas is echter wat steviger dan feta en ook erg geschikt om lekker te grillen.
Halloumi koop je gewoon bij de Albert Heijn in een pakje van ongeveer 250 gram.

Verder heb je nodig:

  • Sumak, gemalen bes uit het Midden-Oosten. Heb je dit niet kun je ook citroensap gebruiken
  • 150 gram yoghurt
  • 2 tl za’atar
  • bloem

Begin met het verhitten van je frietpan/olie tot ongeveer 180 graden.
Snijd de halloumi in plakken van ongeveer dezelfde lengte en dikte en wentel deze door de bloem.
Meng vervolgens de yoghurt met de za’atar en meng deze goed door.
Nu kun je de halloumi frietjes gaan frituren. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
Laat alles goed uitlekken en besprenkel met wat sumak.
Serveer op een schaaltje met de za’atar yoghurt.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *