Geitenkaaslollie

Afgelopen oud & nieuw, net als vorig jaar, samen met vrienden een walking dinner verzorgd voor 25 man. Het was weer een doorslaand succes! De komende tijd zal ik proberen de meeste recepten met jullie te delen.

We beginnen vandaag met een geitenkaaslollie. De is erg lekker om als amuse te eten of gewoon voor bij de borrel. Het ziet er erg leuk uit, is erg lekker en bovendien helemaal niet moeilijk om te maken.

Voor ongeveer 15 lollies

  1. 150 gram zachte geitenkaas
  2. 15 pitloze witte druiven
  3. 40 gram ongezouten gepelde pistachenoten
  4. Prikkertjes
  5. evt wat melk als de geitenkaas erg stijf is

Begin met het roosteren van de pistachenoten in een droge pan. Als deze klaar zijn maal je ze fijn in een keukenmachine of vijzel.
Roer hierna de geitenkaas, evt met behulp van wat melk tot een redelijk glad plakkerig mengsel. Het moet nog wel zo stijf zijn dat je het om de druiven kunt kneden.
Pak vervolgens een druif en smeer er wat geitenkaas rond. Dit mag vrij royaal zijn zodat de hele druif goed bedekt is. Prik de druif vervolgens aan een stokje en doop deze in de pistachenoten.

Serveer op een leuk schaaltje.

geitenkaaslollie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *