Gefrituurde brie

Erg lekker gerechtje dit. Misschien zal je diëtist deze gefrituurde brie niet helemaal goedkeuren maar voor een keertje kan het best. Leuk om te maken als hapje bij de borrel of als amuse.

Benodigdheden:

  • lekkere smaakvolle brie
  • bloem
  • water
  • panko (japans broodkruim)
  • jam

Ik geef geen hoeveelheden bij dit gerecht maar het stukje brie op de foto is ongeveer 3×5 cm. Ik maakte dit gerecht met een enorm stuk brie van de Sligro tijdens een etentje voor 12 personen. Uit een gewoon stukje brie haal je rond de 5-7 stukjes. Belangrijk hierbij is dat je een stevige smaakvolle brie neemt. Als hij heel erg zacht is heb je de kans dat deze tijdens het frituren uitloopt en dat heel je frituur onder de brie zit
Panko is Japans broodkruim wat net wat meer crunch geeft aan de brie dan gewoon paneermeel. Dit is in de grotere supermarkt gewoon te koop en anders bij de toko.
Wat ook fijn is, is dat je dit heel makkelijk kunt voorbereiden. Zet de brie dan in de koelkast of vriezer tot je het gaat frituren. Als de brie bevroren is duurt het wel wat langer tot hij gaar is

Begin met het voorverwarmen van de frituur op 180 graden. Meng water met bloem in een kom of diep bord tot dat je de consistentie van een dik pannenkoekenbeslag hebt. Strooi in een ander bord of kom de panko.
Haal vervolgens de stukken brie eerst door het bloemmengsel waarbij je er voor zorgt dat alles mooi bedekt is. Hierna haal je het door de panko waarbij ook alle kanten netjes bedekt moeten zijn. Je kunt dit eventueel nog een keer herhalen maar dan krijg je wel een dikkere korst. Voor iets meer smaak zou je eventueel een klein snufje zout/peper door de panko kunnen doen.
Nu kan de brie gefrituurd worden voor ongeveer 3 minuten of tot dat ze mooi goudbruin zijn gefrituurd.

Serveer met een goede schep jam. Ik gebruikte hier aardbeienjam maar iedere andere jam is er ook lekker bij. Het gaat hier om het contrast tussen de brie en wat zoets.

foto(1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *