Gebakken citroenen met mozzarella

Laatst dit hapje eens gemaakt. Ik zag het recept in een boek van Jamie Oliver en dit stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken. Het lijkt misschien vreemd om dit in een citroen te doen maar je eet deze niet op. De citroen is alleen om smaak te geven aan de rest. Koop alsjeblieft goede kwaliteit mozzarella en niet die van 50 cent per bol. Dan kun je net zo goed een stuiterbal eten.

Voor 4 personen:

  • 2 grote biologische citroenen
  • 1 a 2 bollen buffelmozzarella
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 rijpe kerstomaatjes
  • peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de toppen van de citroenen af en snijd de citroenen vervolgens door de midden. Haal nu met een scherp mesje het vruchtvlees uit de citroen.
Leg nu vervolgens een stuk mozzarella in iedere citroenhelft zodat die ongeveer voor de helft vol is. Leg hier vervolgens een halve ansjovisfilet, basilicumblaadje en een halve kerstomaat op. Strooi er een beetje peper en zout op. Dek dit nu af met nog een stuk mozzarella. De citroen moet nu ongeveer vol zijn.
Zet dit nu 10-15 minuten in een schaal in een voorverwarmde oven tot de kaas pruttelt en mooi goudbruin word. Serveer met een mooi stukje brood om er in te soppen!

 

Citroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *