Falafel

Tot kort geleden had ik geen idee wat falafel precies was. Ik had het wel eens op het menu van vage shoarmatenten gezien en wist dat het vegetarisch was.
Het bleken een soort gefrituurde kikkererwtenburgers te zijn.

Ik heb het laatst zelf gemaakt en in plaats van te frituren heb ik ze gewoon gebakken in de pan. Ik vond het erg lekker.
Met een pitabroodje, wat sla, rode ui en een lik knoflooksaus of tzaziki is dit een prima maaltijd.

Voor 2 personen:

400 gr kikkererwten uit blik
3 el bloem
1 tl korianderzaad, fijn gemalen
1 tl komijn, fijn gemalen
Sap van een 1/2 citroen
1/2 chilipeper
1 uitje
2 tenen knoflook
Zeezout
Handje vol platte peterselie

 

Meng de kikkererwten met het uitje, de chili peper, de knoflook, de peterselie en het sap van de citroen tot een gladde pasta.
Dit kun je het beste met een staafmixer of keukenmachine doen.
Meng vervolgens de bloem, komijn, korianderzaad en wat zeezout door het mengsel.
Als het mengsel nog te nat is, voeg je wat extra bloem toe.
Verhit de olie in een grote koekenpan en laat het goed warm worden.
Vorm met natte handen platte balletjes van het mengsel ter grootte van een bitterbal.
Bak de falafel aan weerszijden goudbruin op een middel hoog vuur. Draai de balletjes voorzichtig om met een spatel.
Als ze mooi goudbruin zijn aan beide kanten zijn ze klaar.

DSCN1281[1]DSCN1283[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *