Dorade uit de oven

Ik hou er van om hele vissen klaar te maken. Het is dan wel wat meer gedoe om zo’n beest op te eten maar dan zie je in ieder geval wel waar je eten vandaan komt. Probeer ook eens een hele vis klaar te maken in plaats van de kant en klare tilapiafiletjes van de supermarkt.

Als je vis koopt moet je er op letten dat de ogen mooi helder zijn en de kieuwen mooi rood.

 

Ingredi├źnten: (3 a 4 personen)
– 2 dorades
– 1 citroen
– 1 tomaat
– handje vol basilicum
– halve prei
– 3 tenen knoflook, fijngehakt
– 1 glas witte wijn
– olijfolie
– peper en zout

En zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de vis en dep droog met keukenpapier. Snijd de citroen in plakjes, de tomaten in kwarten en de prei in ringen.
Maak dan aan beide kanten van de vis 4 insnijdingen. Vet vervolgens een ovenschaal in met 2 eetlepels olie en leg er de vissen erin.
Kruid de buikholtes van de vissen met zout en stop er een partje citroen, knoflook, prei en wat basilicum in. Stop in de bovenste inkepingen een plakje citroen of leg deze op het einde op de vis. Leg er dan de tomaten, prei, knoflook en basilicum op en omheen. Bestrooi de vissen met peper en besprenkel royaal met olijfolie. Schenk dan de witte wijn over de vissen.
Zet de ovenschaal in de oven en bak de vissen in 30 minuten gaar.

Haal de schaal uit de oven en serveer aan tafel.

Dorade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *