Cranberrypaté met pancetta

Vorig jaar met oud & nieuw deze overheerlijke amuse gemaakt.
Het lijkt hiermee net of je supergoed kunt koken maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk 😉

 

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 3 sjalotjes
  • 20 g boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepel crema di balsamico (Ca’ del cristo, flesje 250 ml)
  • 100 g cranberrypaté
  • 8 plakjes pancetta (Italiaans spek)

Bereiding

Leg acht eetlepels of amuselepels klaar.
Snijd de sjalotjes in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg suiker en de crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur karamelliseren. Het moet een redelijk dikke massa worden.
Verdeel de paté in acht blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta.
Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is.

Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *