Courgetti met vis

Nu zullen jullie je wel afvragen wat courgetti precies is? Dat zal ik eens even uitleggen. Het is namelijk spaghetti maar dan van courgette. Erg lekker en nog gezond ook. Hier heb je wel een speciaal apparaatje voor nodig bijvoorbeeld een spiraalsnijder. Deze zijn gewoon te koop bij oa Bol.com of een kookwinkel. Mocht je nu niet zo’n apparaat aan willen schaffen kun je natuurlijk ook slierten maken met een kaasschaaf of proberen¬† Ik maakte er hier een maaltje van met gebakken vis en wortelpuree.

Voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 1 flinke winterpeen
  • 2 filets witvis (ik gebruikte hier pangasius)
  • bouillonblokje
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • evt een scheutje room of klontje boter
  • olijfolie

Begin met het opzetten van een pannetje water om de wortel te koken. Als het kookt kun je hier het bouillonblokje in doen. Schrap de wortel en snijd hem in stukken. Doe deze in de pan met kokend water en kook de wortel ongeveer 15 minuten of tot hij gaar is. Maak ondertussen de courgetti en zet deze even apart. Als de wortel gaar is kun je deze pureren met eventueel een scheutje room of een klontje boter. Ik gebruik hiervoor een keukenmachine maar het gaat natuurlijk ook met een staafmixer. Breng de puree op smaak met peper en zout. Kruid de vis met wat peper en zout en bak deze aan beide kanten in wat olijfolie. Snipper ondertussen de knoflook goed fijn en als de vis bijna gaar is voeg je de knoflook toe en bak je deze even mee.

Om te serveren: doe een goede ‘pluk’ courgetti op een bord. Leg hier de vis op en smeer de wortelpuree er op. Druppel wat overgebleven knoflookolie over de vis en klaar is je courgetti met vis!

courgetteslierten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *