Coleslaw

Lekker voor bij de BBQ. Daar is het momenteel niet meer echt het weer voor maar deze is bijvoorbeeld ook erg lekker bij de pulled pork die je hier op deze site vind. Of gewoon zomaar tussendoor of voor bij de lunch. Zelfgemaakte coleslaw is ook niet te vergelijken met bijvoorbeeld dat spul van Johma dat je kant en klaar koopt. Deze zelfgemaakte versie is veel lekkerder (uiteraard 🙂 )

Ingrediënten:

1/2 spitskool of witte kool
4 wortelen
1 appel
2 handjevol rozijnen
1 1/2 el yoghurt
1 flinke tl mosterd
1 flinke tl mayonaise
1 tl witte wijn azijn
1 tl honing
Peper en zout

Bereidingswijze
Snij de kool in hele dunne reepjes en was de kool. Was de wortelen en rasp ze met een grove rasp, voeg ze bij de kool. Snij de appel in blokjes, of rasp deze, en voeg deze samen met de rozijnen bij de kool.
Maak een dressing van de azijn, de yoghurt, de mayonaise, de honing en de mosterd en breng deze op smaak met peper en zout.

Meng de dressing door de salade en klaar is je coleslaw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *