Cantuccini

Deze stonden al heel lang op mijn lijstje om te maken. Ik heb Cees Holtkamp (bekende banketbakker) deze ooit een keer zien maken en dat zag er zo makkelijk uit. Cantuccini zijn Italiaanse amandelkoekjes. Ze zijn vrij hard en het is dan ook oorspronkelijk de bedoeling om ze in de Vin Santo (soort sherry) te dopen. Maar ze zijn net zo lekker met een bakkie koffie of een glas thee 😉

Dit recept is voor ongeveer 20 koekjes.

  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 120 gram kristalsuiker
  • 100 gram ongezouten ongeroosterde amandelen
  • 1 theelepel vanille extract

Begin met je oven voor te verwarmen op 180 graden. Leg alvast een vel bakpapier op een bakplaat.
Kluts de eieren en meng hier alle ingrediënten behalve de amandelen door. Meng het tot het een samenhangend deeg is en voeg dan de amandelen toe. Het blijft enigszins plakkerig dus als dat bij jou zo is hoef je niet bang te zijn.
Vorm nu 2 lange staven van het deeg en leg deze op de bakplaat. Bak ze 20 tot 22 minuten in de oven op 180 graden. Haal ze eruit (laat de oven aan staan) en snijd de nog warme staven in plakjes van ongeveer 1,5 tot 2 centimeter dik. koekiedeegLeg de koekjes op hun kant en bak ze dan nog eens 8 minuten. Laat ze afkoelen en bewaar ze vervolgens in een luchtdichte pot. Of eet ze meteen op 😉
Je kunt ze zo ongeveer 2 weken bewaren.

 

Cantuccini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *