Burrata met geroosterde pompoen

Tijd voor weer een overheerlijk recept! Deze keer gaan we voor een lekkere versie van burrata. Mocht je dit nou niet kunnen vinden kun je ook buffelmozzarella gebruiken maar ik raad je wel aan voor goede burrata te gaan.

Voor een flinke portie:

 

  • 1 grote bol burrata
  • 300 gram pompoen, in blokjes
  • Olijfolie
  • Zout, naar smaak
  • Cayennepeper, naar smaak
  • Gerookt paprikapoeder, naar smaak
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels honing

Verhit wat olijfolie in een koekenpan op laag  vuur en voeg de pompoenblokjes toe. Voeg zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder naar smaak toe. Voeg de balsamico-azijn en honing toe en bak ongeveer 3 tot 5 minuten op medium-hoog vuur totdat de blokjes mooi goudbruin geroosterd zijn.

Leg de bol burrata of mozzarella op een mooi bord en schep de zoet geroosterde pompoen eroverheen.

Lekker als onderdeel van wat hapjes of als voorafje voor 3-4 personen. Geef er dan wel wat lekker brood bij.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *