Bloemkoolcurry

Lekker makkelijk receptje voor door de week. Wij eten deze meestal met wat rijst, maar je zou er ook naanbrood bij kunnen serveren. Een derde optie zou zijn om wat voorgekookte aardappelen in stukjes toe te voegen op het moment dat je de bloemkool erbij doet

Benodigd voor 2 personen:

  • 300 gram kipdijfilet
  • 400 gram kokosmelk
  • 400 gram bloemkool
  • peper en zout
  • 2 theelepels kerriepoeder

Begin met het opzetten van een pan water voor de bloemkool. Doe vervolgens de bloemkool in roosjes in de pan en kook tot deze beetgaar zijn. Snijd ondertussen de kip in blokjes en bak deze aan in een pan met een hoge rand. Alle andere ingredi├źnten moeten er straks ook nog bij kunnen. Als de kip bijna gaar is voeg je het kerriepoeder toe. Roer dit even goed door de kip en voeg vervolgens de kokosmelk toe. Breng het geheel even aan de kook, voeg de bloemkool toe en laat nog zo’n 5 minuten pruttelen. Breng het geheel vervolgens op smaak met peper en zout en klaar is je bloemkoolcurry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *