Baba Ganoush

Vandaag in de aanbieding: een Midden-Oosterse dip/smeersel

Je ziet dit vaak in de supermarkt naast de humus liggen. Het is eigenlijk geroosterde, op smaak gebrachte aubergine. Ik vind het erg lekker en het is daarnaast ook nog vrij eenvoudig te maken

Ingrediënten
I

  • Aubergine
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel korianderzaad
  • sap van een halve citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik met een vork wat gaatjes in de aubergine en leg deze in een schaal in de oven. Rooster de aubergine in ongeveer 45 minuten gaar. Haal de aubergine uit de oven en laat deze iets afkoelen. Snijd de aubergine vervolgens doormidden en schraap het vruchtvlees uit de schil. Hak het met een mes nog wat fijner en doe het in een mengkom. Maal vervolgens de komijn en het korianderzaad kort in een vijzel en doe het samen met de tahin bij de aubergine. Pers de citroen er boven uit en pers ook de knoflook erbij. Meng het geheel door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *